Magnetoterapija

Magnetoterapija je oblik terapije koji koristi magnetska polja u svrhu poboljšanja zdravlja, ublažavanja simptoma i poticanja procesa ozdravljenja u tijelu.

Magnetoterapija je oblik terapije koji koristi magnetska polja u svrhu poboljšanja zdravlja, ublažavanja simptoma i poticanja procesa ozdravljenja u tijelu.

Upoznaj terapiju

Primjenom niskofrekventnog pulsirajućeg magnetskog stimulira se regeneracija mišića, tetiva i ligamenata te se posljedično smanjuju otok i bol. Vrsta i stupanj bioloških učinaka magnetskog polja ovise o frekvenciji, intenzitetu i gustoći polja na površini tijela. Magnetsko polje prodire kroz tijelo i utječe na svaku stanicu unutar polja. Pokreću se ioni u stanici i izvan nje te se ubrzava prolazak iona kroz staničnu membranu što pozitivno utječe na metabolizam stanice.

Prilikom magnetoterapije klijent leži ili sjedi u udobnom položaju, a medicinski stručnjak postavlja specijalne magnetske aplikatore na određene dijelove tijela. Ti aplikatori stvaraju magnetsko polje koje pozitivno djeluje na tkiva i stanice u tijelu.

Frakture kostiju

Komplikacije pri zarastanju fraktura kostiju

Distrofije zglobova

Akutna i kronična bolna stanja mišićno-koštanog sustava

Postoperativno stanje kostiju, zglobova, mišića i ligamenata

Ubrzavanje procesa zarastanja rana

Ubrzavanje procesa zarastanja kostiju kod prijeloma

Ubrzavanje procesa zaliječenja kod bolesti zglobova i kralježnice

Ubrzavanje procesa zaliječenja ruptura i ligamentarnih povreda

Smanjenje oteklina i bolova

Obratite nam se s povjerenjem

Zatražite svoj termin za konzultacije, terapiju ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.